17-01-08

benedictum uncreation

Benedictum - Uncreation
Locomotive Records, 2005

Benedictum is een Amerikaanse heavy metal band, met een vrouw achter de microfoon. Bij het horen van die informatie zal menigeen denken aan de zoveelste gothische metal band in deze door Nightwish achtige bands gedomineerde dagen. Niets is echter minder waar, zoals blijkt na de eerste paar tonen van het titelnummer van Uncreation; deze band blaast namelijk de dakpannen van de daken!

De band rond zangeres Veronica Freeman speelt een akelig brute vorm van U.S. metal. De algehele sound van Uncreation is ongelooflijk log en zwaar. De gitaren staan laaggestemd en Freeman heeft een vrij lage stem, waarvan je niet zou zeggen dat deze aan een vrouw zou toebehoren. Probleem is echter dat het geheel na drie nummers erg begint te vervelen. De nummers beginnen na de eerste drie op elkaar te lijken, en dan slaat de verveling natuurlijk snel toe. Ook de twee (!) Black Sabbath covers (Heaven and Hell en The Mob Rules) kunnen deze plaat niet meer redden.

Benedictum heeft een niet onaardig debuut uitgebracht, waar de band enerzijds trots op mag zijn. De productie is moddervet en het muzikale vermogen over het algemeen genomen hoog. Het probleem van Uncreation zit hem dan ook vooral in de songwriting. De 11 songs, waarvan dus twee covers, zijn gewoon niet spannend genoeg om de gehele lengte van de plaat te kunnen boeien. Volgende plaat hopelijk beter, want deze band heeft zeker wat in haar mars.

bron: http://www.zwaremetalen.com/

 

22:42 Gepost door darkwizz in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.