14-02-08

pinkpop en metallica

17 December 2007 08:20: Joris Rietbroek
Metallica
Metallica speelt op Pinkpop 2008. De metalband der metalbands sluit op vrijdag 30 mei de eerste festivaldag af en zal twee uur spelen, weet gratis dagblad Metro te melden. Het is voor de eerste keer dat Metallica op Pinkpop zal optreden. Vorige week bevestigde Pinkpop al de komst van Rage Against The Machine en Foo Fighters. Ook al was Metallica reeds bevestigd voor Rock Am Ring/Rock Im Park dat een week later in Duitsland plaatsvindt, toch is de boeking van Metallica voor Pinkpop wat mij betreft best een verrassende.

Pinkpopbaas Jan Smeets heeft immers jaren geroepen geen grote stadionacts (meer) te willen die op zich zelf een vol Megaland in Landgraaf zouden kunnen trekken. In 2002 kwamen veel bezoekers speciaal voor afsluiter Rammstein, waardoor ze zich de rest van de dag nauwelijks op het festival lieten zien. Dat kwam wat Smeets betreft de sfeer niet ten goede. Twee jaar terug sloten weliswaar de Red Hot Chili Peppers Pinkpop af, maar die deden kort daarvoor pas voor het eerst een grote voetbalstadiontournee.

Hoe dan ook: Metallica is na twee uitverkochte Gelredome's de afgelopen zomers natuurlijk een megagrote naam die hele volksstammen trouwe fans op de been zal brengen richting Landgraaf, voor meteen een heel weekend Pinkpop of een enkele dag. Dat de band intussen al jaren schijnt te werken aan een nieuwe plaat na het lauw ontvangen St. Anger, maar liever ieder jaar weer tegen torenhoge bedragen de festivals opzoekt terwijl het viertal al een tijdje over de top heen is (metaalmoeheid?), het zij zo.

Inmiddels is ook bekend dat de voorverkoop op zaterdag 16 februari begint en dat weekendkaarten 129 euro gaan kosten. Daarvan gaan er 40.000 in de verkoop. Per dag zijn er 20.000 dagkaarten beschikbaar à 69 euro per stuk. Tijdens de traditionele persconferentie, op woensdag 13 februari 2008, maakt Jan Smeets de rest van het programma bekend. Zeker op zondag kunnen we een flinke stapel grote namen verwachten, belooft hij in Metro. We zijn benieuwd! Voor een groot publiek kan deze nu al solide rockprogrammering ongetwijfeld niet meer stuk.
lees meer op:            http://alternative.blog.nl/heavy
en meer info op :     http://www.pinkpop.nl/page.php?pagID=428

 

09:06 Gepost door darkwizz in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Allen... daarhééééééééééééééééénnnnnnnnn!!!
Hahaha... niet allemaal tegelijk hé, ik eerst!!
Greetzzzzzzzz Wizz

Gepost door: Boogie | 15-02-08

De commentaren zijn gesloten.