01-03-08

Wacken nieuwe namen


Er zijn 2 nieuwe toevoegingen op de lineup van W:O:A 2008 - de Roemeense Black-Metalformatie Negura Bunget en de Schotse band Alestorm. 

http://www.negurabunget.com/

De Roemeense black metalhorde Negura Bunget is een samenwerkingsverband aangegaan met Lupus Lounge/Prophechy Productions.
In eerste instantie omvat deze samenwerking dat het label de werken Zirnindu-Sa, From Transylvanian Forests en Sala Molksa gaat voorzien van bonusmateriaal en re-releasen. Negura Bunget heeft namelijk nog een contract met het Franse Code666 lopen wat zij keurig gaan afronden. Maar daarna gaat zij een contract met Lupus Lounge aan omtrent het releasen van nieuw materiaal.
De band heeft overigens ook aangekondigd de cd Maiastru Sfetnic opnieuw op te gaan nemen met een traditioneel 'Transilvaans' orkest.


http://www.myspace.com/alestorm

PIRATENMETAL

de jonge Schotse band Alestorm brengt in dit genre hun gloednieuwe plaat uit, uitgebracht onder Napalm Records.Wat houdt pirate metal dan in? Nou pressies wat de naam al zegt, pirate metal is eigelijk gewoon power metal maar dan met een piraten thema. Zo laat Alestorm op dit debuut 10 lekkere pakkende power metal songs horen met vrolijke piraten melodieën, af en toe een snelle gitaar solo en een rauwe zeemansstem die al zingend stoere piratenverhalen verteld, bijgestaan door meezing koortjes, wat je nog meer in de piraten sfeer brengt. Zo blijven nummers als opener Over The Seas en Captain Morgan’s Revenge zo in je hoofd plakken, en hebben eigelijk alle nummers wel een hoog meebrul gehalte. Alestorm is een beetje een Schotse piraten versie van bands als Korpiklaani en Turisas. Mocht je die twee bands graag luisteren, dan is Alestorm misschien ook wel aan te raden.

http://www.wacken.com/nl/woa2008/

12:56 Gepost door darkwizz in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.